Hier vindt u de meest gestelde vragen over de schoolkosten.
1.Wat zijn schoolkosten?
Schoolkosten zijn kosten waarvoor de school geen vergoeding van de overheid krijgt. Het gaat dan bijvoorbeeld om de aanschaf van een gereedschapskist of verzekering van een Chromebook. De aanschaf, het gebruik of deelname is vrijwillig. Zo kan er bijvoorbeeld voor gekozen worden om zelf de noodzakelijke gereedschapskist aan te schaffen.
Ook de bijdrage voor activiteiten en excursies is vrijwillig en geen voorwaarde voor deelname. Om de activiteiten en excursies te kunnen blijven organiseren zijn we afhankelijk van de bijdrage van ouders/verzorgers. Wij doen daarom een beroep op u om excursies en andere activiteiten blijvend mogelijk te maken.
2.In het betaalportaal WIS kan ik niet op de button “volgende” klikken.
U heeft nog niets aangevinkt. U dient eerst aan te geven welke artikelen u wenst af te nemen. Mocht u niets wensen af te nemen, dan kunt u klikken op de button “Niets factureren”. Mocht u hiervoor kiezen, dan gaan wij er vanuit dat u de materialen zelf aanschaft.
3.De (betaal)link in de e-mail werkt niet.
Daar kunnen verschillende oorzaken voor zijn.
– U kunt proberen de link in een andere browser te openen (de meest gebruikte browsers zijn: Google Chrome, Mozilla Firefox en Microsoft Edge). Kopieer hiervoor de uitgebreide link onderaan de e-mail en plak deze in de adresbalk van de andere browser en bevestig dit.
– U kunt proberen de link op een ander device te openen: dus op een PC, laptop, tablet of mobiele telefoon.
– Het kan ook zijn dat u geen artikelen heeft aangevinkt (zie vraag 2. hierboven)
4.Ik heb artikelen aangevinkt, maar kan niet het hele bedrag voor het einde van de zomervakantie voldoen.
U heeft de mogelijkheid om te kiezen voor betaling in twee termijnen. Als u de eerste termijn voor het einde van de zomervakantie betaald heeft, krijgt u de artikelen gewoon uitreikt.
5.Ik heb deze factuur al betaald (zelf, via Doe Mee Emmen (voorheen Participatiewebshop) of via Meedoen Borger-Odoorn).
Dan heeft u hoogstwaarschijnlijk al betaald voordat u de e-mail van school met het verzoek om betaling van de schoolkosten hebt ontvangen. Deze betalingen zijn nog niet volledig verwerkt. Wilt u in dat geval een e-mail naar schoolkosten@esdalcollege.nl sturen met daarin vermelding van het bedrag, de datum van betaling, het bankrekeningnummer waarmee u heeft betaald en het rekeningnummer waarnaar u het bedrag heeft overgemaakt?
6.Ik heb een vraag, maar kan de school niet telefonisch bereiken.
Wij verzoeken u om uw vraag te e-mailen naar schoolkosten@esdalcollege.nl. Mocht u toch willen bellen, bel dan tijdens schoolweken ’s ochtends tussen 10.30 uur en 12.00 uur.
7.Ik heb een vraag gemaild naar schoolkosten@esdalcollege.nl maar krijg geen antwoord.
Tijdens de schoolvakanties is het administratief personeel niet aanwezig op de school. Er wordt geprobeerd uw e-mail(s) zoveel mogelijk te beantwoorden. Na de schoolvakantie ontvangt u in ieder geval antwoord.
8.Deze factuur is niet voor mij, maar voor mijn ex-partner.
De e-mail met een link naar het portaal waar de factuur te vinden is, wordt verstuurd naar de financieel verantwoordelijke ouder, zoals dit op het aanmeldingsformulier is ingevuld. Mocht dit niet correct zijn, stuur dan een e-mail naar schoolkosten@esdalcollege.nlmet de juiste gegevens.
9.De tenaamstelling of de adresgegevens klopt/kloppen niet.
Stuur een e-mail naar schoolkosten@esdalcollege.nlmet de juiste gegevens.
10.Ik ben de factuur en/of de bijbehorende e-mail kwijt.
Kijk eerst in de spam-box van uw e-mail of de e-mail daar misschien terecht is gekomen. De e-mail is afkomstig van “Financiële Administratie Esdal College ;”. U kunt ook een e-mail uit het vorige schooljaar of eerder gebruiken, u komt dan ook in het betaalportaal terecht. U kunt uiteraard ook een kopie aanvragen via het e-mailadres schoolkosten@esdalcollege.nl
11.Ik heb geen e-mail/factuur ontvangen.
Zie het antwoord bij vraag 10.
12.Ik zit in de WSNP (Wet Schuldsanering Natuurlijke Personen).
Probeer de vordering in te dienen bij de bewindvoerder en stel ons daarvan op de hoogte door een e-mail te sturen naar schoolkosten@esdalcollege.nl. Kijk ook bij het antwoord op de volgende vraag.
13.Ik kan de schoolkosten niet betalen vanwege mijn financiële situatie. Wat zijn de mogelijkheden?
Doe Mee Emmen (voorheen Participatiewebshop)/Meedoen in Borger-Odoorn
Ouders/verzorgers met een minimuminkomen die woonachtig zijn in de gemeente Emmen of de gemeente Borger-Odoorn kunnen een budget krijgen voor allerlei activiteiten voor hun schoolgaande kinderen tussen de 4 en 18 jaar. Hiermee kunt u ook de aanschaf van materialen voor school betalen. Om dit te regelen gaat u voor de Gemeente Emmen naar Doe Mee Emmen, voor de gemeente Borger-Odoorn gaat u naar Meedoen in Borger-Odoorn. Heb u nog geen inloggegevens, dan kunt u voor meer informatie voor de Gemeente Emmen een aanvraag doen via Berekenuwrechtplus terecht. Voor de gemeente Borger-Odoorn kunt u een aanvraag doen met het aanvraagformulier dat u kunt downloaden bij “Hoe werkt het”.
Stichting Leergeld
Stichting Leergeld Emmen e.o. richt zich op ouders/verzorgers van kinderen tussen de 4 en 18 jaar, die een laag inkomen hebben en voor wie de kosten van de aanschaf van materialen nauwelijks op te brengen zijn. Het aantoonbaar inkomen moet beneden 120% van het bijstandsniveau liggen. U kunt hier een aanvraag indienen. Mocht u hiervoor kiezen, stel ons dan ook op de hoogte door een e-mail te sturen naar schoolkosten@esdalcollege.nl.
Gemeente Coevorden
Ouders/verzorgers van leerlingen woonachtig in de gemeente Coevorden die aanschaf van materialen niet kunnen bekostigen, kunnen een mail sturen naardoemeepas@coevorden.nl.
Betalingsregeling
Als u liever het bedrag in meerdere termijnen betaalt, dan kunt u een verzoek hiervoor e-mailen naarschoolkosten@esdalcollege.nl. Vermeld in uw e-mail het debiteuren- en factuurnummer (dit kunt u vinden rechtsboven op de factuur), de naam van de leerling en in hoeveel termijnen u wenst te betalen.
Kwijtschelding
Indien u gebruik wilt maken van kwijtschelding, kunt u contact opnemen met de locatiedirecteur van de locatie waar uw kind naar school gaat. De school kan dan besluiten tot gehele of gedeeltelijke kwijtschelding. Stuur een verzoek met de redenen van kwijtschelding naar de betreffende locatiedirecteur.